søndag 31. januar 2010

Nye bilder ble som gamle

Nå har jeg sittet og lekt meg litt med bilder og det tok litt lengre tid enn jeg hadde tenkt det skulle ta.
Så nå har jeg prøvd meg på å få NYE bilder til å se GAMLE ut og det ble ganske stilig og overbevisende:)

Men det tok litt lang tid, så jeg fikk ikke prøvd meg på så mange bilder.
Får ikke til å legge inn link på nettstedet der jeg fikk lastet ned bildene, men skal se om jeg får det til imorgenDette bildet av gutten vår syns jeg virkelig ser gammelt ut og skulle ikke trodd det ble tatt nå nylig. Ikke så overbevisende med bildet av sofaen vår og sinklandsbyen min:))


Men det var uansett litt gøy å leke seg litt. Artig å se forandringene på bildene:)

fredag 29. januar 2010

Evighetsprosjekt.....Her er et av mine EVIGHETSPROSJEKT som bare ligger og tar plass i håndarbeidskurvene mine...for her er det ikke snakk om BARE èn kurv. Det har nemlig vokst i antall "prosjekt" som jeg begynner på med ENORM MOTIVASJON....men så dabber det bare av....

Kjøpte garn for å lære meg å HEKLE da jeg fant ut at jeg var GRAVID med tvillinger i fjor vinter og fikk OLDEMOR til å lære meg hvordan hekle et teppe.

Kan ikke akkurat skryte av utvalget av farger og type garn de hadde på den lokale coopen i BINDAL, men siden jeg hadde vært på ultralyd og det viste seg å være TO der inne og at den ene var GUTT, så var det bare å kjøpe inn i BLÅTTNå har jeg i det minste fått sydd SAMMEN LAPPENE, men er nå usikker på om det kommer til å bli brukt som vognteppe....Så nå vandrer tankene om jeg skal fortsette og hekle flere lapper så det blir et STORT TEPPE? eller skal jeg bare hekle en kant rundt hele teppe og la lillegutt bruke det i vogna?


Eller kan jeg sy det sammen som ei pute?
På dette bildet her, prøvde jeg å legge teppe rundt puta for at det skulle se ut som ei PUTE....Hva tror du?

En dag uten internett....

Idag har miniRosa vært hjemme fra barnehagen fordi det igår kveld dukket opp masse PRIKKER på ryggen hennes og da var det selvfølgelig VANNKOPPENE som har kommet innom hus, men de er hjertlig velkommne og NÅ håper jeg bare at tvillingene vil få det også så vi blir ferdig med det.

Vi laget oss en GOD FRUKOST da vi stod opp idag , med kokte egg og juice og kaffe:) MEN hva måtte vel skje idag? joda...internett og hustelefonen VIRKET IKKE...Dagen er ikke den samme uten VG sier tv-reklamen, men jeg må bare få frem at èn DAG uten INTERNETT er nesten.....grusom!!! ..:)
Jeg ble så rastløs og utolmodig og miniROsa var kun i humør til å se på Elefanten HORTON Hears a who....og den skulle hun se om igjen og om igjen.....Jeg holdt på å kjede meg ihjel...Tvillingene er rolige og spiser,gurgler og sover og er blid og fornøyd....

Nei så da kom jeg på at jeg skulle finne frem sprayboksen og spraylakke "Domtjeneren" som jeg kaller den....stumtjener altså:) Jeg er ikke helt superfornøyd med den, for den er både skakk og skeiv....og SVART....så da måtte jeg først ta noen bilder av den og GANGEN vår og så bar det ut i GARASJEN for litt spraylakking:)


Ikke se på rotet på kommoden. Der står orkideene mine som er avblomstret og som jeg håper at jeg får til å blomstre igjen...
Så siden jeg tok et før- bilde av stumtjeneren så tok jeg like gjerne bilder av resten av gangen vår. Gangen vår er på 25kvm og før hadde vi kanskje 2,5 :) Så det er litt forskjell kan du siDen dørmatta er rett før den blir byttet ut, må bare finne noe jeg liker først:) Vi hadde ikke dørmatte der i begynnelsen, men så kom foreldrene mine med denne og insiterte på at vi MÅTTE ha dørmatte:) Så mens jeg venter på å finne noe fint, så får denne duge;)
Fargeklattvogna mi, må selvfølgelig bli med på et bilde:) Her sover tvillingene formiddagsdubben sin. Skulle så gjerne ønske at jeg var flinkere i å ta med meg vogna ut på trilletur, men må innrømme at det har vært minimalt med trilleturer i vinter


Skatollet her er ypperlig "gjemmested" for pc, printer, scanner osv:) Og hagestolen plasserer vi inne på vinteren. Gleder meg til VÅREN kommer og jeg kan sette UT alle hagemøblene:)

MiniRosa måtte også få være med på et bilde:) Blid og fornøyd selv om hele hun er full av ROSA prikker. Typisk at de var tom for hvitvask på butikken, men vi får høre med noen andre som har vannkoppene om vi får låne litt.

Typisk meg å "skjule" rot bak kommoden....*skjerpings*
Kanskje litt "jul" å ha sinkhuset fremme ennå, men liker det så godt at dette ene huset får fortsatt stå fremme:)
Er så glad i "buskkula" min som jeg kjøpte på Slettevoll i Ålesund i sommer. Hadde den ute på solplassen i sommer og tok den inn nå til vinteren. Tror jeg kommer til å få tak i flere slike. Ser ekte ut nesten:)Ha en fin fredagskveld:))

onsdag 27. januar 2010

På ønskelisten...noen få ting av MANGE :)

Her er noen få av tusenvis ting til hjemmet som jeg har lyst på og ønsker meg:)
Har såvidt "begynt" å samle på servise fra GREEN GATE. Har kjøpt meg to kaffekrus og så kommer jeg til å kjølpe meg etterhvert kopper, tallerkener , mugger osv.Denne serien i blått med prikker og asjetten med små blomstrer er bare så søtt og sommerlig:)Og var ikke de små eskene fine? Disse er de minste på 14x18cm mens de største var på 20x30 cm tror jeg. Hadde vært perfekt å samlet ting og tang i:)De to prinsessene mine hadde fortjent hver sine små prinsesse-skilt og de hadde skiltet i blått til små PRINSER også. Fant de inne på en dansk nettbutikk:)


Dette skiltet hadde passet her i huset:)Denne fine lampa er fra House Doctor og denne kunne jeg gjerne ha tenkt meg hengende i i hvert stuevindu:))


Fuglebur fra Frk Doris sin nettbutikk og såpedispenser og Te-kanne fra Lisbeth Dahl:) Fint ja:)

Kunne sittet her HELE dagen og lagt inn bilder fra nettet på ting jeg ØNSKER meg, men nå må jeg gå å kose meg med tvillingene før storebror og miniRosa kommer hjem:)

Kommer Plutselig tilbake:)

mandag 25. januar 2010

På skattejakt

Noe av det morsomste jeg vet er å dra på ANTIKK og BRUKT butikker, Messer eller LoppeMARKED. Jeg har mye GAMMELT i hjemmet vårt som jeg har fått tak i enten på AUKSJONER eller Markeder...alt fra skrivemaskin, bestikk, lysestaker, porselen,kister, kommoder, bord, symaskin..osv
Idag var jeg innom coopen og handlet litt etter å ha levert miniRosa i barnehagen og kjøpte meg februar nummeret av Bolig Pluss og der var det flere sider om det å dra på SKATTEJAKT!!! Så nå har jeg prøvd å fått lest litt i bladet innimellom amming og bleieskift:)

Nå ble jeg bare så IVRIG på hva jeg skal LETE etter neste gang jeg skal til HAMAR på vårmarked på vikingskipet eller innom en bruktbutikk og det er flere kofferter/kister...De er geniale til å OPPBEVARE ting i. Vi har en svart amerika koffert som jeg betalte 400kr for og målte den et strøk med helblank sort bengalakk, slik at den ble blank og fin, og der lagrer jeg all julepynten:)

Kunne ha tenkt meg å funnet en koffert/kiste til som jeg kan bruke som et bord inne på stua. En STOR amerika koffert er stilig å sette på høgkant også med ei fin lampe oppå.

Denne koppen her kjøpte jeg på Steinkjermarknaden for et par år siden. Selvfølgelig hadde mannen som jeg kjøpte den av hatt 10 KOPPER dagen før, men så hadde de blitt solgt i ekspressfart og det var bare èn igjen da jeg kom innom salgsboden hans....typisk
.
Så om noen skulle ha noen slike kopper og vil kvitte seg med, så har jeg veldig lyst på slike:)


Flere fine LYSESTAKER i sølv eller "fattigmanns" sølv er også noe jeg er på utkikk etter. Ønsker meg flere av disse:) De er bare sølvbelagt men er blank og fine og var en typisk bryllupsgave til de som giftet seg på 1930 tallet. Jeg kjøpte disse på Vikingskipet for noen år siden og da var det mange av disse lysestakene rundt omkring på salsbodene, men har ikke sett så mye til slike i ettertid....


Noe annet som jeg kommer til å være på utkikk etter er lamper i "fabrikk" stil eller andre tøffe lampeskjermer:) Kan godt tenke meg ei ny LYSEKRONE også:) Det er bare å GLEDE seg til anledningen byr seg:))Får bare håpe at det ikke blir så lenge til:)

Imellomtiden får jeg bare kikke innom på FINN.no sine sider og blaffre meg igjennom antikk og møbel annonsene:) MYE fint en kan finne der også:)

søndag 24. januar 2010

Mens vi venter på vår...

DET er bare sååååå HERLIG å tenke på alt vi kan gjøre ute i HAGEN når våren kommer. Gleder meg sånn til den første vårturen innom et av de flotte gartneriene vi har her på Møre
Hvert år planlegger jeg og DRØMMER og funderer på hva jeg skal kjøpe når jeg skal på gartneriet.

Her er et par bilder av "årets" plan..
I år ...igjen..har jeg "planer" om å kjøpe meg et EPLETRE, et JAPANSK KIRSEBÆR tre og et VRIDD HASSELNØTT tre...Nå har jeg sagt det i 6 år og nå må jeg få prøvd å kjøpt det...Årsaken til at jeg ikke har fått kjøpt det ennå.... er mange......

DET er da SÅÅÅÅ mye FINT å få kjøpt!!! Så jeg har trasket mange timer på gartneriene og kommet ut derfra med alt annet enn det jeg hadde "planer" om å kjøpe. Sikkert til STOR frustasjon for mr fisherman, men til enorm GLEDE for meg:)

En av de gangene jeg hadde som mål å finne et fint Kirsebærtre, var ca 6 uker etter at miniRosa var født og jeg var innom en snartur på et gartneri i molde, og da var det et par RHODODENDRON jeg bestemte meg for å kjøpe. Jeg parkerte bilen og gikk rett bort til RHODODENDRON skiltet og plukket meg ut noen NYDELIGE planter.Jeg hadde miniRosa sovende i bilen så jeg ville være rask.
Jeg spurte pent om gartneren kunne hjelpe meg å bære plantene...(Har jeg noen gang egentlig BARE kjøpt èn plante?) bort til bilen...og gartneren virka sååå glad og fornøyd over handelen og begynte å prate om IVESTERING for livet...tenke på neste generasjon...blabla...jeg var midt inni ei tid med kraftig ammetåke, og er vimsete av natur så jeg fulgte ikke helt med på hva denne mannen pratet om, men skjønte fort at han snakket om babyen INNI MAGEN!!!!!....jøss...;)))

Dere skulle sett DEN reaksjonen på han da jeg åpnet opp bagasjelokket og miniRosa begynte å lage noen lyder...og han stotret frem..."Hva vvvar dddet?" og jeg svarte...JEG har INGEN baby i magen, men en baby i BILEN mens jeg måtte le litt:) Gartneren stakkar, ble sååå flau og visste ikke hvor han skulle gjøre av seg.:))) Heldigvis for han så var det innenfor 6ukers perioden og da er omtrent alle nybakte mødre så fornøyde med sin sylslanke kropp:))
(skulle bare ønske den perioden varte litt lengre)

Men over til bortforklaringene mine.. så er en av årsakene til at det har blitt utsatt år etter år at vi har bokstavlig talt SNUDD OPP NED på HAGEN vår etter at vi tok over her...så da har jeg hatt GYLDNE muligheter til å kjøpe mye annet fint:)

Vi har fjernet x-antall mindre pene blomsterbedd, REVET OPP metersvis med hekk som NEPPE haddet blitt klippt siden de ble plantet ned på 70 tallet (var ca3-4 meter høye.)
Heldigvis så har vi en traktor disponibelt som vi får låne så mye vi vil og
Mr Fisherman har revet opp alle hekkplantene ved hjelp av traktoren.
Til og med en STOR Rhododendron, men den var gul i bladene og ikke særlig fin. Pluss at den stod akkurat der vi måtte lage parkeringsplass, så vi hadde ikke så mye valg.

Hadde den vært fin, så kunne vi gjort et forsøk med å flytte den, men det brydde vi oss ikke om...eller...om vi hadde brydd oss, så er det ikke sikkert at vi hadde fått det til heller, for DET må jeg INNRØMME at vi prøvde å flytte på div planter, men de overlevde ikke...Noe gjorde vi feil og noen planeter tålte ikke å bli flyttet på....

Tenk om jeg hadde kjøpt meg et japansk KIRSEBÆRtre i fjor og fått GLEDE av BLOMSTRINGEN nå i VÅR...er typiske tanker som har slått meg hvert år, MEN dette året her bare MÅ jeg prøve å få det til. En herlig PRAKT å ha noe så NYDELIG blomstre i hagen en tidlig vår:)

Det er stilig med Vridd Hasselnøtt også og fine til å bruke greinene i dekorasjoner, hengende fra taket over spisebordet med pynt i, eller ta inn til påske og henge påske egg i?. Et gøyalt tre som jeg bare MÅ ha:)

Av en eller annen grunn så har jeg en forkjærlighet for Rhodhodendron også....og nå har antallet i hagen kommet opp i 14 og flere skal det bli:) Har forskjellige farger( rød, lilla, burgunder, 5 forskjellige rosa farger, aprikos) men vil ha mange flere:)))
Jeg GLEDER meg til de første plantene begynner å blomstre i mars. Jeg har ikke blitt helt enig med meg selv på eventuelt hvor mange og hvor jeg skal plante de i hagen min, men flere Rhododedron har jeg iallefall "planer" om å kjøpe...en invistering for livet:)

Nå må jeg ta natta og skal DRØMME videre om hva jeg skal kjøpe til HAGEN VÅR....Gleder meg:)

fredag 22. januar 2010

ALT skal skje på èn gang og NÅR skal jeg lære???

Denne uken her har bare vært SÅÅÅ lang og jeg er bare så glad og lettet over at vi allerede har kommet til fredagskveld og "nesten" alt er i boks!!
Egentlig så skulle Freddy komme hjem et par dager denne uka og jeg som vanlig klarer alldri å lære at jeg MÅ ta det med en klype salt alt som har med tidspunkt når det gjelder å komme hjem fra fiskeri. Så fordi jeg gikk på blemma èn gang til så hadde jeg denne uken her både fått time til fotografering av tvinselusene våre og bestilt meg denne kommoden på den herlige lille butikken PARADISET hage& Interiør på Nesjestranda.

Selvfølgelig så måtte vi få telefon fra butikken der vi bestilte vitrineskapet i Molde om å komme og hente det snarest mulig for NÅ hadde det kommet og de hadde IKKE lagringsplass....tjolahopp....Hva skulle jeg gjøre liksom....Fiskern kom liksom alldri hjem...

Ikke nok med det, men så var det aktiviteter som ungene skulle på hver ettermiddag...pluss at vi hadde den "flotte" starten på denne uka, med spysyken natt til mandag...
Så igår heiv vi oss irundt og jeg fikk mamma til å passe tvillingene og miniRosa mens naboen vår hentet storebror som var i selskap, SÅ fikk jeg med meg pappa med kassabilen for å hente både skapet og kommoden:)....

Selvfølgelig så er jeg evig optimist, så jeg innbilte meg at alt gikk inn i bilen, men der tok jeg kraftig feil ja. Vi fikk med oss ene delen til skapet og så bar det til PARADISET for å hente kommoden som jeg hadde bestilt, pluss få tatt meg en liten shåpping i den lille butikken. Må nok planlegge en eller mange flere turer dit ja:)
Pappa måtte hjelpe meg og hente resten av skapet idag, mens jeg, tvillingene og mamma var hos fotografen....pjuhh...og det tok 2 timer å fotografere sjarmtrolla mine, men jeg tror bildene blir veldig bra:)

Etter vi var ferdig med å ta bilder, så hadde jeg 1,5 time på meg til å finne meg en frisør og få klippet meg men det gikk ikke nei, var ingen ledig time å få..... så da fikk jeg tid til å gå innom MESTER Grønn for å se på noen krukker som ei venninne tipset meg om....og der gikk jeg berserk...hehe...da ble det noen krukker og noen grønne planter på meg også:)

Nå er klokka 21:15 og ungene sover og tacoen fortært...så nå skal jeg sette meg ned med Jeanne d arc Living magasinene jeg kjøpte i paradiset og kose meg med et DIGERT glass med pepsi max....og prøve å huske på at nå skal jeg gjøre minst mulig neste uke:) ..eneste få tatt noen bilder, for det har jeg ikke fått tid til..

La FAMILIENE få bestemme selv!!

Startet morgenen med å lese VG-nett etter å ha sendt storebror ned til naboen vår som stiller opp og hjelper meg med kjøring til skolebussen;)

Vil bare si at jeg er enig med frp politikeren fra VG idag og disse Hoyre damene...Og end of discusion...(hehe....er det sånn det skrives?) Men er bare sååå gla for at det kommer noen politikere som vil at familiene skal få bestemme selv:) Og jeg må bare slenge meg på å si at jeg er enig...Det er bare SÅÅÅ mange argument for at permisjonen IKKE må bli tredelt slik den sittende regjering ønsker. Det vil da si at jeg måtte gått ut i jobb etter 6 måneder og er ikke det LITT tidlig om en virkelig ønsker å fullamme ungen(e) sine men så legger politikere en stopper for det? Jeg er en øyværing og har jobben min over fjorden med nabokommunen og DA hadde det IKKE vært noe enkel løsning at mannen skulle komme over med ferja og planlegge ammetid med rutetabellen?

Nei...dette er så INNLYSENDE en idiotisk arbeiderparti kåthet som jeg virkelig håper alldri trer i kraft...og da engasjerer jeg meg på vegne av andre for HELDIGVIS så vil den ikke RAMME meg og min familie

Nå går jeg og setter på litt kaffe og skal nyte den i mitt nye krus fra Green Gate:)) Og så skal jeg liste meg inn til tvillingene og se om de fortsatt sover og tenke med FRYD og GLEDE over at jeg er SÅÅÅÅ glad for at jeg kan gå hjemme LENGE og nå er tvillingene 5 måneder gamle og jeg slipper å stresse med nedtrapping av amming og begynne med grøt fordi noen rødgrønne politikere skal bestemme over meg:)

Takk for det!!

tirsdag 19. januar 2010

UT på aketur "aldri" SUR

På søndag da den verste ØREVERKEN hadde gitt seg og før UTBRUDDET av en ny omgang med spysyke, så heiv vi oss irundt, vi 5 på en alldri så liten AKE...trilleTUR.
For å være helt sikker på at jeg hadde med meg nok UNGER, så lånte jeg llike godt en kompis av storebror.

Rett ved her vi bor så er det den bratte bilvegen ungene vil ake i, så vi prøvde oss der først, men mora har et SNEV av nervøsitet og skrekkblandet fryd når det gjelder aking i bratte bakker, så jeg foreslo at de kunne ake ned èn gang og så kunne vi gå bort til den andre bakken i boligfeltet som er mer oversiktlig...Ungene kjørte ned...bortsett fra kompisen som ikke hadde akebrett og som heller ikke ville sitte på, men han sprang i det minste ned bakken....noe JEG langtifra gjorde.....DET VAR BARE SÅÅÅÅÅ GLATT....Omsider...etter en IMPONERENDE TOLMODIGHET FRA UNGENE....som bare var "litt" lei over å vente på den vaklende "KUA" med glatte SKO og som prøvde så godt hun kunne å komme seg NED den BAKKEN uten å dette på rompa...Naboene hørte nok sytende ROP som: "mammmmmmaaaaaaaaaa kommer du eller?"

Etter å ha kommet meg SVETT men lettet ned bakken med tvillingvogna, så ble jeg såååå OPPGITT over å legge merke til at den bilvegbakken vi skulle gå til var omtrent bar for snø og is...og IKKE MULIG å ake i.....DA var valget å lokke og lure ungene med å GÅ rundt HELE kolbeingjerdet for så å GÅ enda lenger for å komme ned til TEIGAbakken for å ake.....HELDIGVIS så protesterte ikke ungene SÅÅ mye på at vi ikke skulle gå samme BRATTE veg tilbake...og jeg var "lykkelig" LETTA over å slippe å PESE og SLITE meg opp den BRATTE bakken, som jeg akkurat hadde slitt meg nedover....sikkert et SYN for nysgjerrige naboer som la til merke at JEG, kua, var på veg ned den bratte vegen tidligere og såg sikkert litt småKAVENDE ut der jeg halveis gikk i grøfta for å ikke skli nedover med vogna

Men ungene var i godt humør og vi kom oss til slutt til en bakke der de kunne ake litt, men da var de litt slitne og lei av den kjedelige gåturen med mora på slep med vogna...Så her ser dere noen få bilder fra turen. Ble ikke tatt så mange bilder. Syns det bare er GODT GJORT at jeg husket å ta med meg kameraet og ikke MINST at jeg husket på å ta bilder:)

Måtte selvfølgelig ta bilder av tvinselusa med nye vognposer:)Nok ett nettkjøp på Alexi.no
Må bare innrømme at det var godt å være ute, men uansett bedre å komme hjem igjen:)

fredag 15. januar 2010

NOE å se FREM til!!!!!!

Åååååå NÅ er det ikke lenge igjen til skapet vi har bestilt fra ENGLESSON kommer!!! Vi bestilte rett før jul og det skulle gå fra 6-8 uker før det kom til butikken i molde!!! GLEDER MEG sånn!!

Vi har ikke akkurat så mye lagringsplass i dette huset her, så da er det veldig kjekt å ha mange skap å plassere TING & TANG i :)

De hadde ikke bilde av 2 dørsvitrinen, så derfor la jeg inn bilde av 3-dørsvitrinen. Det stod imellom å kjøpe enten med 2 eller 3 dører, men vi fant ut at det var best å plassere skapet i tv-delen ved peisen vår og da var det smaleste skapet som passet best:)

GLEDER MEG til å få den i stua mi:)Her er bildet av hele skapet, men med 3 dører. Det er 153cm bredt så vi måtte gå for vitrineskapet med 2 dører, og det er 104cm bredt...tror jeg det var


Vi ville ha skap med skjenk under slik at vi kan "skjule" mer rot og da kunne vi velge mellom å ha bare dører eller slik som denne med både dører og to skuffer. Litt kjekt med skuffer også:)

Skal bli godt å få mer plass:) Nå kan jeg hente kaffeserviset som jeg har fått etter mormor og morfar, som de fikk i bryllupsgave i 1934. (tror det var da)Mamma har det stående hjemme i skapet sitt fordi vi ikke har plass:)

torsdag 14. januar 2010

Sol og HERLIG mildere vær...snøen MINKER og jeg har planer om å begynne å sy klær;))

Herlig HERLIG vær ute med SOL og mindre snø:)
Har ikke hatt tid til å vært innom bloggen min forå skrive nye innlegg, for her har storebror hatt spysyken også og så går dagene i ett med bleieskift og alt det som følger med:)
Var på BARSELTREFF på mandag og det er så godt å komme seg ut av HUSET og treffe andre:)

Nå når sola skinner og jeg ser at snøen forsvinner begynner humøret å stige og idag har jeg vært innom STOFF og STIL og bestilt meg 4 mønstre på BARNEKLÆR!!!!!

Så nå innbiller jeg meg at jeg skal få tid ti å sy litt med den nye SYMASKINA mi:)
http://www.stoffogstil.no/ImageRoot//8/2/0/82001/m_no_82001_l.jpg

Så denne mønsteret bestillte jeg i str 1, og en lignende i str 6 år så får vi se om jeg får til å sy til jentene mine:)
Kanskje få forandret litt på mønsteret så det kunne bli en kjole?


Bestilte også et mønster til en cardigan med hette til Emma Sofie i str 6 år, så får vi bare håpe og tro nå da at jeg får det til:))
Og så bestilte jeg mønster til en heldress:)

Fant ikke ut hvilken type stoff jeg ville ha...er til tider litt treg på å bli enig med meg selv:) men kanskje jeg får motivasjonen over meg når mønstrene kommer i posten:)

En blir iallefall inspirert når en leser andre sine blogger om det de har sydd og laget:) Mye fint:)

Nå har jeg kommet 10cm på ene foten til sparkebuksa til Johan-Gabriel som jeg holder på å strikke i lys blå merinoull. Får prøve så godt jeg kan å få den ferdig så snart som mulig:) Strikker i str 1 år:)


hmmm...NÅ kom jeg PLUTSELIG på at jeg har skrevet i et innlegg her tidligere om å gjøre ferdig alle andre håndarbeidprosjekt før jeg begynner på nye;) Hehe...jaja vi får se:)

søndag 10. januar 2010

Vinter og kulde.....

Nå begynner jeg å bli lei av det kalde været. Ikke spesielt gøy å gå ut med tvillingene i rekord-minus gradene som har vært den siste tiden heller, så vi har bare holdt oss INNENDØRS. Kunn vært ute og hentet posten og irritert meg over søppeldunkene som har stått urørt.
Var en snartur på butikken såvidt igår da mamma og pappa kom innom på besøk. Godt å benytte anledningen til å stikke på butikken og handle inn til "eremitt-tiværelsen" vår og ikke minst få tilfredstilt munndiareen min med å få pratet MEST mulig om MINST mulig på KORTEST mulig tid med FLEST mulig folk. Jeg er av en eller annen irriterende grunn veldig pratsom:)

Fisherman har bare vært ute siden onsdag og det virker som en EVIGHET og da er det "koslig" å tenke på at han kanskje ikke er hjemme igjen før om 5-6 uker....og de ukene vil sikkert gå like fort...nå har det liksom gått 4 dager!! ...jippija liksom.
Det er hit til Midsund tv2 skulle ha vært og hatt program om DA DAMENE DRO...synst jeg hadde fortjent en sydentur:) hehe...

Men men...jeg får bare begynne å lære meg å tenke mer positivt....Jeg er foreksempel ferdig å slanke meg for i år!! Bare det er positivt!!!! Hele TO DAGER pinte jeg meg selv igjennom en GRUSOM KUR der jeg IKKE skulle drikke verken brus, spise kjeks, eller annet snoperier....Det gikk såvidt og jeg er passe fornøyd med resultatet. Buksa er kanskje like trang, men etter å ha fått tatt meg et glass med PEPSI MAX så ble jeg så mye blidere igjen og såå fornøyd med meg selv:)

Nå er det rett før tvillingene våkner igjen, så jeg bør vel få gjort noe...positivt?..
Har begynt å strikke på ei ULLBUKSE til Johan-Gabriel, men jeg bør vel raske på skal jeg klare å få den ferdig så han får bruk for den...er redd den blir liggende i korga mi, der det ligger litt for mange andre HÅNDARBEID som jeg ikke har fått gjort ferdig..har to broderi-duker (den ene begynte jeg på for snart 10 år siden), en strikka kjole til Emma Sofie, et hekla-lappe teppe, luer...osv...kanskje prøve på å få det ferdig i år?
Jepps...det blir årets nytt års forsett:))Hehe...
Vel...da har jeg ikke tid til å sitte her lenger...!!

fredag 8. januar 2010

Noe må en ha å IRRITERE seg over

Virker det som!!! For nå er det 2 uker på rad at RIR har droppet å tømme søppeldunkene våre!!!!1#¤#¤##¤#"¤¤¤##..Hele året så står dunkene våre langs veien, siden vi bor rett ved veien de kjører forbi...
GREIT så har naboen fått beskjed om at han hadde for lang vei for søppeltømmerne å gå å hente dunkene...naboen hadde dunkene 5 meter fra veien og RIR godtok bare 3 meter avstand, men våre søppeldunker står ved veien hele året....1 meter fra veien!!!!! men neida...Vi har til og med sørget for at snøen ikke skal være et problem for de stakkars søppelmennene, men alikevel så har de idag IGJEN kjørt forbi våre SØPPELDUNKER UTEN å TØMME DE!!!!

jadda...noe bare MÅ en ha å irritere seg over....DET mest IRRITERENDE var at jeg ikke var utenfor døra her og merket det før kl var 15:55 og de søppelmennene har vel ikke åpent så lenge....så nå er jeg litt SUR ja..... og nå får jeg ikke gjort noe med det før på mandag...hipp hurra.... GOD HELG...liksom

onsdag 6. januar 2010

SÅ TYPISK!!!!!!!!!!

Mannen, Mr Fisherman reiste på sjøen idag og hva er ikke typisk da? Joda...frøken mini ROSA på 4 år starter dagen med å SPY!!!!! og greit nok...Mr fisherman hadde ikke rukket å kommet seg ut av døra, så jeg var snar å legge ene tvillingen til puppen og unnskylde meg for at han måtte hjelpe meg å tørke opp spyet som selvfølgelig måtte lande på hele baderomsgulvet....Litt kvinnelist må man få lov å være...Takk for det!!:)

Men resten av dagen går i at lille frøkena vår har skikkelig DO-mage og springer frem og tilbake fra do....jeg måtte til slutt sette på ei vaskemaskin med FARTS-STRIPETRUSER, så vi ikke skulle gå tom for det....Hadde vi bare hatt store bleier i hus....tenkte jeg flere ganger idag, og jammen...for å virkelig understreke noe som er TYPISK her i huset når mannen har reist, så må det bare skje ett eller annet her i huset som slutter å virke.....og joda...etter et hattefok for å få disse trusene i BRUKBAR stand igjen så hadde det vært greit å få putta dem inn i tørketrommelen for å få det tørre FORT SOM SVINT!!!...siden det begynte å bli TOMT for REINE truser i skapet, men NEIDA...da hadde tørketrommelen bestemt seg for å IKKE virke....joda....den gikk fint den, men klærne som lå inni tørketrommelen forble våte......Dette har skjedd før, så jeg har sett HVORDAN mr fisherman fikser tørketrommelen, så idag ble det min tur å være REPERATØR!!!

For bare et par dager siden leste jeg på VG-nett at hjemmeværende husmødre levde et kortere liv enn karriere kvinner, og forklaringen på det var at hjemmeværende kvinner kun levde og jobbet for sin mann, mens karrierekvinner hadde jobben og fikk utfordringer og mer selvtillit pga at de lærte mer og MESTRET mer......JEG kan neppe forstå at FISKEKONER var med i den undersøkelsen? , for jammen må vi fungere både som ELEKTRIKER, SNEKKER, BILMEKANIKER og mer når vi blir hjemmeværende med hus, bil og barn....Nå har jeg 4 småtroll og om et eller to års tid så blir det å kombinere det med arbeidslivet.....I følge denne undersøkelsen da så skulle man tro at jeg kom til å bli UR-GAMMEL...jaja..bare jeg holder meg frisk og i fin form så:)


Ikke BARE har jeg vært REPERATØR og VASKEKONE og SYKEPLEIER idag, men jeg har også prøvd SYMASKINA mi som jeg fikk til jul av svigermor og svigerfar. Så SYERSKEN fikk bøtlagt noen bukser til turbogutten vår:)

Nå er planene klare...skal sette meg ned med katalog fra STOFF og STIL og bestille litt så jeg kan få sydd litt:) Det er artig å lage ting selv. Det er lenge siden jeg har sydd på maskin. Gikk på tekstilfag på folkehøyskolen for litt for mange år siden og der sydde jeg både KÅPE til mamma og SELSKAPSKJOLE til meg selv, pluss litt for mye lappeteknikk:)med mer.... så nå hadde det vært kjekt å prøvd seg litt igjen:)


DramaDAMA har mange planer, men magler tid......
Nå er det natta...må TIDLIG opp imorgen for å sende turbogutt på skolebussen. Får virkelig håpe at miniROSA er bra igjen imorgen og at vi andre slipper unna..

Snømannsland


Alt for mye SNØ!! Jeg prøvde å få tatt noen fine bilder igår på ettermiddagen, men det ble så fort mørkt at bildene ble ikke så veldig fine. Men her er alikevel noen bilder fra hus og hage. Juletreet ble kastet ut på verandaen igår og her blir det vel stående i vinter.Her er et bilde av huset. Mange forandringer har blitt gjort her etter vi tok over huset i januar 2003. Da var huset mørkebrunt og hadde 70 tallstapet og andre "lekkre" farger.
Hagen var overgrodd av store hekker og trær og blomsterbedd overalt. Jeg og freddy har revet og fjernet det meste av hekk og blomsterbedd, men det japanske grantreet fremfor huset er vi veldig fornøyd med, men det er vel omtrent det eneste som har fått "overleve" etter at vi har fått snudd opp ned på hagen. Men vi har fått det fint da, selv om vi har brukt mange arbeidstimer på å få gjort alt.

Jeg burde nesten lagt inn før og etter bilder, men det får jeg gjøre en annen gang. Jeg har ikke bildene på pc`n heller, så jeg må vel lære meg det først. Hadde ikke digitalt kamera da vi tok over her, så de aller fleste bildene av blomstrete brun-gule tapeter og nydelige grønngule fliser ligger i store hauger med gamledagse negativ.Her er sommerens prosjekt. Male lekehytta både utvendig og innvendig. Håper jeg får lov å male den i lyse blått innvendig, men Emma Sofie kommer vel til å protestere for hun vil nemlig at alt skal være ROSA. Den skakke lekebussen som står der nedsnøvet skal bli fjernet. Den var fin da den ble satt opp, men vi brukte dårlig materiale, så den er ikke så fin å se på lenger og kanskje heller ikke så veldig trygg å leke på.


Måtte bare ta bilde av det fine treet vi har fremfor huset:) Det vokser store blå kongler på det og er et japansk grantre...tror vi...eller har vi blitt fortalt...Vi passer på å klippe det hvert år så det ikke blir altfor stort. Har vokst mye på de 6 årene vi har bodd her. Da kunne vi stå på bakken og klippe det uten problem, men nå selv om vi har klippet det mye hvert år, så må vi bruke stige for å få tatt nok.Kom over dette bildet her av snømann- familien vår. Storebror i huset ville lage snømenn da vi fikk vår første snø i desember og fikk laget disse her før snøen smeltet. Det skal forestille familien ROSA. De to snøballene fremst til høyre er tvinselusa våre:) og for å ikke snakke om kompliment, så skulle vistnok den tykkeste snømannen være meg...koslig

søndag 3. januar 2010

Juletrepynt


Er det ikke fint? Riviera Maison har kommet til Molde og jeg klarte ikke å la være å kjøpe disse stilige rammene til å ha på juletreet med bilde av barna. Det var fire rammer i en pakke. To rammer formet som et tre og to formet som ei stjerne:) Akkurat perfekt for mine fire småtroll:)

Jeg kjøpte og ga slike i julegaver til besteforeldrene også, siden de har bare våre barn som sine barnebarn:)Men vi håper ungene våre vil få seg noen søskenbarn snart:)


Selve JULETREET har jeg ikke tatt bilder av, for allerede i romjula så sluttet halve LYSLENKA å virke:( og jeg som hadde kjøpt DE dyre juletrelysa:( Men jeg fikk heldigvis byttet dem opp igjen men ville ikke ha samme type lys i retur så jeg tok heller imot en tilgodelapp. Så resten av jula har vi ikke hatt lys på treet vårt.
Her er noen bilder av juletrepynten som ungene har laget på skolen og i barnehagen :Denne fikk jeg i julegave fra Knut Joachim som han hadde laget på juleverkstedet:) Kjempefin:)


Syns det er så koslig med hjemmelaget juletrepynt:) Har mer som ungene har laget men jeg har ikke tatt bilde av det ennå. Har mange kuler, nissehoder og nabbiperlehjerter som ungene har laget:) Kjekt å ha:)


Denne engelen var det Emma Sofie kom hjem med fra barnehagen til jul. Artig og kreativt:)