lørdag 30. april 2011

På skattejakt i Vikingskipet på Hamar

I år var det mindre utstillere på messen men alikevel må jeg si at det var MYE fint å finne!!! Prisene var ikke så skyhøye som de var før heller......men mye har nok med trendene å gjøre. Det som har stor etterspørsel blir etterhvert dyrt. Kaffekopper og serviser har det blitt mye mmindre av for salget der har vistnok stupt....så der kan en finne noe billig om en vet hva en vil ha :)Et sånt speilbord ønsker jeg meg i gangen min :) Mangler bare penger og en litt større bil til å få det med meg hjem :) Men det var ikke så dyrt altså....rundt 3000,-Kakebokser er fint :) Kandelaberen solgte de som par til kr 7500,- Sjelden å finne to av samme sort....men blir nok ikke jeg som kjøper så dyre lysestaker :)


Denne gangen var det mye spennende å finne!! Likte veldig godt denne sykkelhesten.....gikk og tenkte på den mens jeg ruslet gjennom hallen og vips....så møtte jeg en gammel dame som kom bærende på den....Så om en finner noe en liker så må en slå til.....stor sjangse for at det blir solgt om en liksom tenker at en kan komme tilbake senere på dagen.... Men jeg er veldig fornøyd mmed dagen alikevel !!!! Fant nemlig en klokke jeg har vært på leting etter LENGE og som jeg har bydd på auksjonen ebay men tapte.....og så finner jeg den her på HAMAR !!! 


Og for den som tror at det er bare skrot som selges på vikingskipet i helgen så tar de kraftig feil :)
Hva tror du denne TELEFONEN koster? Tipp tre ganger og jeg tror ingen tipper rett :)


Baksiden på klokka :) Denne kunne jeg virkelig ha tenkt meg :) men det må bli etter å ha vunnet ekstra mye i lotto så jeg føler at jeg kan kjøpe meg noe sånt som dette :))


Kommoden kostet 3000,-
Sukk......Søt lampe til bare 100,- og så gikk jeg bare fra den???? 


Har du sett en slik visp før? Denne måtte bare bli med meg hjem :) Den blå koppen er for krydder og ved å vri litt på den så blir krydderet strødd ned i den lille bollen:)
Mange fine klokker og speil var å finne rundt omkring :))Veldig mange kasser i forskjellige fassonger.....en frydelund bruskasse ble med meg hjem :)
Syns det var mye artig å se på messa i år....Flott dukkeseng!! og litt artig denne skinnstolen også som egentlig er en damesaddel fra ca 1850 som har blitt til en tøff stol. Bare satt på 4 ben og vips blitt en tøff stol :)


Skal kjøre hjem i morgen tidlig men kunne veldig gjerne ha tenkt meg å vært innom vårmarkedet imorgen også men får heller glede meg til ett nytt marked neste år :)) Så artig og fasinerende å se på gamle ting og gjenstander :)  Og faktisk lærerikt også :)

Har du tippet hva telefonen koster?
Den kostet bare........30 000,-
Så den som skulle finne en slik på mørkeloftet er heldig :)


Minner på at de jeg kjører fri frakt til de som handler for minimum 300,-inne på nettbutikken og betaler med kort i løpet av helgen:) Det blir sendt i posten på mandg sammen med en ekstra gave :))


Og for de som bor i nærheten av Vikingskipet på Hamar
 så anbefaler jeg å ta turen innom der imorgen. Åpent fra kl 10 til 17 :))


Vel framme og klar til "skrotmesse" på Vikingskipet

Hadde store planer om å starte tidlig på bilturen etter å ha vært på førskole med Minirosa, men som vanlig går ingen ting etter planene.....Hadde nemlig store planer om starte tidlig så jeg kunne ha kjørepauser innom noen klesbutikker....men med den lange "MÅ GJØRE" lista så hadde jeg ikke sjangs å komme avgårde før klokka var nesten 15 og da blir det langt på kveld før en rekker noen butikker så frua ble sur og mr fisherman var noe lettet for å slippe unna ....Nå har vi kommet frem på hotellet og jeg er like forbauset hver gang vi kjører fra frodige og grønne romsdal og med møtet av bare gule og brune marker gjennom hele guldbransdalen.....og forferdelig mange gamle nedsarva hus.....nesten hjerteskjærende å se så mange flotte hus som har store potensiale bare står der og forfaller og ramler ned når som helst...........men også fasinerende å se forskjellen på byggeskikk på bare en liten biltur :))


Stoppet flere steder underveis og knipset ivrig iveg med fotoapparatet. Nesten verre enn en kinesere på tur.....ikke meningen å fornærme noen....mer oppgitt over meg selv som bare MÅ ta bilde av alt og alle....Har fått inn mange nye varer de siste dagene men har bare ikke hatt tid å få tatt bilder eller lagt det ut på nettbutikken.....Føler jeg jobber døgnet rundt men strekker alikevel ikke til. Så hjemme står det flere esker som ikke er åpnet opp og masse varer som jeg ikke har fått tatt bilder av.


Denne runde tyllputen og den nostalgiske duken på 100x100cm med blått broderi er noe av NYHETENE som har kommet inn. Håper jeg rakk å putte ordreseddelen i veska så blir det kanskje tid til å få lagt det ut iløpet av helgen. Men så har jeg planer om å sondere rundt på vikingskipet i hele morgen også så det spørst om det er nok timer i døgnet da :)


Slenger ut noen butikkbilder jeg tok i farta igår rett før stengetid...... og like før jeg måtte dra på "gamle"jobben....Har jo en jobb til utenom Fru Rosas Landhandel så her har jeg ikke et sekund ledig til å kjede meg. Det må eventuelt bli når jeg sitter på do, men å sitte på do når en er småbarnsmor er jo rene "himmelen" selv om alle 4 står utenfor og roper på mamma;))


Så på grunn av dårlig tid igår så må jeg nok beklage de dårlige bildene jeg tok også.....tenkte å få tatt bilder av de fine pyntehåndukene jeg fikk inn med både blått og i beige broderi med blondekant....men de ble ikke akkurat de beste bildene jeg har tatt......får ta noen bedre når jeg kommer hjem igjen....
Kjempefint å ha på kjøkkenet og meningen med disse dukene var vist å skjule kopper, kar eller koppehånduker som hang på krokene under hyllen....Jeg har lenge trodd at de var bare til pynt men meningen var vistnok at en kunne henge hånduker eller andre ting bak som ble skjult av den flotte duken :)) Genialt egentlig :))


Så bak duken så hang dette....to fine kjøkkenhånduker i samme serie...de koster 69,- pr stk....DET husker jeg ihvertfall :))Ps......hengelykten koster 199,- og den finner du allerede inne på nettbutikken....Varsku her!!!! Nå kommer det bare en hel drøss av bilder fra butikken ...
Sinkkrokker i "hønsenetting" holder til 155,- Tøff flaskeholder med flasker til 420,-Hvitt stort smykkestativ 165,-Paiformene har kommet inn igjen og snart kommer de firkantede ildfaste formene også :)
Paiformene koster 229,- tror jeg :))French latte kopp 105,- og kaffekopp med tefat koster 145,- latteskeiene koster 39,-


 165,- 110,- og 75,- for tripp trapp tresko pokalene som kan brukest både til blomster eller lys...


Kremfarget serveringsbrett i metall og tre til kr 340,-


Nesten ingen ting igjen av serien Fay White og Fay blue men mer ventes inn i løpet av mai...Melamin asjetter og kopper i forskjellige farger og mønstre til kr 59,- pr stk105,- for asjettene, 79 for caffelttekoppene og 105 for de store french latte koppene.....299,- for muggen, 39,- for skjeene.....


og 39,- for eggeglassene......En haug av bilder men det er en stund siden jeg har tatt bilder av varer inne i butikken så da var det på tide igjen. Gleder meg til imorgen og håper jeg finner myyyyye fint inne på vikingskipet :))
Kommer plutselig tilbake :))


Nyt helga og fineværet folkens!!!! for DET skal nemlig jeg også gjøre :))
Litt vekkkastet med det fineværet inne i vikingskipet men jeg får satse på å få en liten glimt av sola:)Tuddelidu :))
mandag 25. april 2011

Ti grunner til hvorfor blogge :)

Har fått så mange spørsmål av personer jeg kjenner på at de lurer på hvorfor jeg blogger og "bretter" ut alt inne på bloggen og facebook.....Hvorfor må du ta bilder hele tiden? Det er bare dine prioriteringer for du trenger ikke å ta bilder av varene dine ..... og hvorfor viser du bilder av hus og hage og tegninger av det nye huset ? Ja hvorfor gjør jeg det egentlig ?


Jeg begynte å blogge etter lenge å ha fulgt med Emmeline, Anetteshus.com og Nina fra Paradiset......så bare bestemte jeg meg for å prøve selv.....Og for den som ikke har prøvd, så er det bare å prøve istedet for å bry seg om hva andre interiør-neper driver på med :) Og så hadde jeg en liten ønsketenkning om å starte opp for meg selv og tenkte at jeg bare MÅTTE begynne å blogge først........
Og så er det de forskjellige interessene vi har da.....noen liker å sitte i sofaen og lese en god bok eller spille spill på pc`n og bryr seg lite om det  å skifte ut gardiner og puter året rundt.....Og så har du sånne som meg som bare går rundt og tenker på kaffeservise, lamper, SOFA, puter, LIFTGARDINER......ja og alt som har med interiør å gjøre døgnet rundt...... Kan av og til nesten bli litt slitsomt både for de som er sammen med meg og ikke minst meg selv :) Dyrt er det også å være så infernalsk interisert i interiør..


Og når det gjelder å vise frem hustegninger av nyhuset vårt så får jeg høre at folk blir bare missunnelig om jeg legger ut bilder/ tegninger....vel...jeg gjør det like mye for å få tilbakemeldinger og kanskje noen kommer med nye tips vi ikke har tenkt på....


Så hvorfor blogge egentlig? NR 1 Jeg personlig blir veldig inspirert av å lese andre sine blogger.....ikke det at jeg tror min er så inspirerende, men da får jeg ideer til å gjøre litt forandringer her og der her hjemme.
NR 2 Dessuten så har jeg etter at jeg begynte med blogging nesten blitt mer motivert til å rydde og vaske hus :) Så da vet jeg at det blir ihvertfall ryddet og vasket akkurat i det hjørnet eller hylla jeg skal ta bilder av :)NR3 Får jeg et tips om ett eller annet så blogger jeg om det.....det kan være alt fra tilbud de har i forskjellige butikker eller tips om andre ting som hvordan gjøre noe, som regel et interiørtips....

NR 4 Jeg har faktisk blitt kjent med veldig mange!!! Truffet noen av de bloggedamene jeg har fulgt og noen har vi bare blitt kjent via bloggen og ikke fått truffet ennå, men håper jeg vil gjøre det en gang i fremtiden :)

NR5 Jeg har som blogger blitt mye flinkere som fotograf. Jeg har alltid likt det å ta bilder men etter at jeg begynte å blogge så har jeg blitt flinkere. Flinkere i å ta nærbilder enn det jeg var før. Ser stor forskjell på da jeg begynte og nå.....selv om jeg er langt fra flink ennå:) Men har store forhåpninger om å bli enda flinkere :)

NR6 Jeg har med bloggingen blitt flinkere med data og har lært meg å redigere og justere bilder.
NR7 Jeg har blitt flinkere i å skrive bokmål.....i jobbsammenheng bruker jeg nemlig nynorsk.....Ikke det at dette er en god grunn til å blogge.....men kan kanskje føye til at jeg har blitt en racer på å skrive fort....sitter ikke lenger å taster med en finger :)NR8  Er jeg GLAD, irritert, frustrert eller engasjert i noe så kan jeg skrive om det i bloggen. Ikke det at det hjelper andre, men er veldig greit å få det skrevet ned :)

NR9 Noen fordeler med å blogge er å bli sponset med give aways eller  kanskje vinne en eller to give aways......Jeg har bare vunnet to så det er ikke så voldsomt til vinner lykke på denne frua. Men det er kanskje noen med mer flaks :)
NR10 Sist men ikke minst er å få vist bilder av varer jeg har i butikken. Mange av varene jeg får inn må jeg ta bilder av selv før jeg legger de ut på nettbutikken og det er litt ekstra kjekt å kunne ta ett eller flere miljøbilder av varene.Kommer sikkert på flere grunner etterhvert :)
Men jeg synes det er artig å blogge og angrer ikke på at jeg begynte.
Så vurderer du å begynnne å blogge så er det bare å sette igang! Jeg tror ikke du vil komme til å angre....og om du skulle gjøre det så er det bare å slette bloggen med ett lite tastetrykk :)


Nå skal Fru Rosa se på fotball kamp :)
Heia  Molde!!!