tirsdag 8. februar 2011

Bygge Drømmehuset

Heretter kommer ikke bloggen min til å inneholde bare bilder fra butikken, men også bilder fra før og underveis og til slutt resultate av husprosjektet vårt :) Vi har ventet på at alt skal ordne seg med tomt o.l, men det tok lenger tid enn vi trodde og underveis har vi vurdert andre alternativer siden husbygging på tomta vi hadde bare ble møtt med hindringer.....
Vi har faktisk vurdert alt fra å bygge på huset vi bor i....til å kjøpe barndomshjemmet til pappa. Og faktisk det å flytte fra kommunen....Å bygge på huset vi bor i, ble dyrere enn å bygge nytt og gamlehuset fikk vi bare kjøpe huset med så vidt noen få meter fra husveggene, så vi bare droppet det også...
Å flytte fra kommunen har nok vært i tankene helt til dags dato, å bo trangt som vi gjør har ikke akkurat gjort det særlig gledelig å bo her....og hadde det ikke ordnet seg med tomt nå så hadde vi nok flyttet herfra.....Nå ser det ut til at det endelig har ordnet seg med en tomt...så da er det litt rart å ta frem hustegningene vi har holdt på med disse årene som har gått...Tomta som vi hadde blir nok aldri bygd på, og det er litt vemodig å tenke på, for bestefar ønsket mens han levde at vi skulle bygge der...men nå kan vi uansett glede oss over at en tomt ikke så altfor langt unna blir vår :)


Jeg liker sveitserstilhusene med mange arker og krinkelkroker....mens jeg har blitt nedstemt av min bedre halvdel. Det har selvfølgelig med økonomi å gjøre da hus med arker her og der koster mer....Christianborg var ett av de første husene vi tenkte på da vi begynte pratestadiet på hus, og nå er det det huset vi kommer til å ta utganpunkt i.....pluss ideer fra andre hus :))Så huset vil ikke bli  så likt Christianborg likevel :) For vi skal ha andre vindu.....arken på midten skal forhåpentligvis komme litt lengre frem....jada...må jo forandre litt på huset :) Og så skal vi ha tilbygg på hver side....


Får jeg det som jeg vil så skal jeg gjøre huset litt mer i nostalgisk gammel stil :)
Det artige med å planlegge hus er når en googler på internett og finner så mange flotte hus som kan gi ideer til hva vi kan gjøre med huset :)
Vi skal ha utbygg på hver side av huset.....og selv om vi har fått råd fra  fagfolk på å ikke ha veranda oppå rom, slik på bildet under, så tar vi sjangsen likevel :) :)Vi skal ha utbygg der rommene kommer på ca 15 kvm på hver side...
Og med veranda oppå :)
Det er så artig å tegne og planlegge:)
Dette huset over her bare måtte jeg ta med. Kreative mennesker som har funnet på dette ihvertfall :) Men nå ser det litt fraflyttet ut....spørst om kjerringa ikke likte at mannen fikk porterettet sitt malt på huset :)

Vi har ihvertfall en spennende tid i møte....og ikke minst hektisk, men det skal bli så godt å få seg et større hus. Ungene vil få egne rom og jeg kan få et KONTOR....har jo et håp om at Fru Rosas Landhandel skal følge meg fremmover. Men da er det viktig at flest mulig får vite om meg, så jeg håper dere vil være med i konkurransen om å dele bildet av den tøffe industrilampa der vinneren blir trekt ut nå på søndag, på morsdagen:))

Setter veldig stor pris på alle dere som gjør det. Tusen takk!! :)

Imorgen igjen skal jeg i et nytt møte:) Å du store som jeg gleder meg:))


Kommer plutselig tilbake :))
8 kommentarer:

 1. Sååå gøy lesning.

  Vi var også inne på tanken om å bygge, men så fant vi drømmehuset ;o)

  Lykke til med prosjektet.

  Klem

  SvarSlett
 2. hørest ut som dere har en spennede og hektisk tid i møte, men det blir nok deilig å kunne sette seg i godstolen i et nytt og flott hus om ikke så altfor lenge :)

  ønsker dere lykke til med husprosjektet og gleder meg til å følge med på fremgangen.

  ha en fin kvled

  SvarSlett
 3. Hei.
  Ønsker dere lykke til;o)) skal virkelig følge med videre, kanskje jeg får flere ideer til dette huset...som er ifra 1884 sånn ca;o))....ja det er dyrt å bygge på, det fant vi også ut, så da gjorde vi det beste ut av dette vi hadde. Og sitter igjen fornøyd;o))
  Klem fra
  Ann Berit

  SvarSlett
 4. Heisann!!

  Så gøy dette her,ble kjempe glad over at ting begynner å ordne seg for dere..

  Jeg følger deg videre på din vei!!blir spennende det her:)

  ha en fin onsdag,og lykke til på møtet..

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Så gøy å lese :o) Håper alt går i orden for dere, spennende tider. Det tredje huset fra toppen er et hus fra der jeg har vokst opp, moro å se bilde av det her hos deg :o) Gleder meg til å følge husplanene deres fremover.
  Ønsker deg en god onsdag.
  Hilsen Ingebjørg

  SvarSlett
 6. Detta bli kjekt! E ikkje de minste i tvil om at detta bli et drømmehus når du ska legge di hand på prosjektet:) Å veldi positivt at vår kjære Fru Rosa får litt meir plass å boltre se på! So kan me ha glede av butikken din i masse år framover:)

  SvarSlett
 7. Så spennende å følge dette videre :-) Masse lykke til!

  SvarSlett
 8. Heisann.
  Veldig spennende prosjekt dere har på gang da :) Og så må jeg jo oxo si at du har en veldig fin blogg forøvrig.

  Om du har lyst til å dele dine erfaringer - så har jeg en blogg på:

  www.vestsolveien.no

  en tomt jeg nå selger. Synes det er bedre med en fulsltendig nettside enn bare finn for å presentere.

  Masse lykke til med prosjektet :)

  SvarSlett

Takk for at du stakk innom og jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :) .

Velkommen igjen :)