mandag 12. april 2010

Mer hage fundering og planlegging

Jepp...da er iallefall gravemaskin bestilt til å fjerne rothaugen vår, så da blir det kanskje gjort noe med den i sommer alikevel:))Her er den flotte rothaugen vår og der det er det visne gresset skal vi få gravet vekk alt av gamle røtter og bringebærugras:)) og siden vi har så mye stein liggende i en altfor stor haug, så skal vi lage til et blomsterbedd der, bygd opp med steinmur/kant:))Så nå er det bare å drømme seg bort på hvilken type planter jeg skal få plantet ned i sommer:)) Er veldig glad i RHODODENDRON og har allerede mange ulike typer i hagen vår. De fleste går i ulike rosa toner og noen få i lilla og to små røde som kommer tidlig på våren. Vil plante flere som blomstrer tidlig på våren....De fleste jeg har blomstrer i mai juni og trenger derfor flere som blomstrer tidligere....og gjerne flere av de typene som blomstrer to ganger :)

Jeg har egentlig aldri likt HVITE rhododendron, men idag fant jeg denne "White Lights" når jeg googlet og den ser veldig fin ut:)Lurer på å få tak i noen stauder også:)) Syns disse to var veldig fine:)) Den øverste er PRIMULA VIALII og blomstrer fra juni til august og blir ca 40 cm.

Den nedenfor her er STRANDKATTEHALE OG kan bli opptil 140cm høy og blomstrer fra juli til september.....Og så skal jeg selvfølgelig få tak i flere PEONER:)) I lYS ROSA :))
Denne busken er så fin...Den blomstrer tidlig på våren med lilla/ rosa blomstrer uten bladverk og så kommer det blad og bær etter blomstringen.

Fant enda en hvit Rhododendrom som var veldig fin. Denne heter KING GEORGE & APOS, så om jeg finner denne på gartneriet så blir den nok med meg hjem:)
Disse to her er kjempefine. Den øverste heter Percy Wiseman og den fikk jeg faktisk tak i i fjor, men den FLOTTE "milde" vinteren vi hadde, så ble den frostskadd:(( Ser ikke ut til at den vil klare seg, men jeg skal vente og se... Den nederste er litt lik og heter Brasilia:)Dette er et Rhododendron tre som blomstrer fra februar til mai og det er enten med rød blomster eller hvit....Litt koslig med trær som blomstrer tidlig på våren:)) Så jeg kunne gjerne ha tenkt meg et sånt ett:)) men kanskje i HVITT siden jeg har mest rosa toner i hagen?Og sist men ikke minst SÅ skal jeg få tak i et JAPANSK KIRSEBÆR tre og et par epletrær i sommer:) NÅ skal jeg IKKE utsette det noe mer:))

Har bilder og navn på alle busker, planter og trær som jeg kjøper inni en NOTATBOK og det er jeg såå glad for at jeg begynte med. For noen planter jeg har kjøpt har ikke klart seg her og da kan jeg skrive det i boka så jeg vet til en annen gang at det må jeg ikke kjøpe flere ganger...;)

Og så er det så greit å kunne navnene på alle plantene også:)


Nå gleder jeg meg til vi skal begynne med "rothaugen" vår:)))

8 kommentarer:

 1. Så nydelige bilder og blomster!

  Hilsen Liv

  SvarSlett
 2. Hei

  Ja, det er jammen kjekt å være i gang! Høres ut som at du har en fin plan på det hele :o)

  Jeg kjøpte et epletre i dag, et familietre - med 3 typer epler!! Visste ikke at det fantes en gang! Og så skal jeg kjøpe 2 syrintrær, de elsker jeg!

  Tusen takk for koselig hilsen
  Jeg har ikke lagt ut slik følgerfunksjon ho meg - men du kan jo legge meg i blogglislten min hvis du ønsker det? Da dukker jeg jo opp når jeg har nye innlegg.

  Ha en fin kveld.

  Klem J.

  SvarSlett
 3. kommer nok til å bli nydelig i hagen deres :) det er herlig med alt som spirer og gror nå :)

  Jeg har en award til deg på bloggen min :)

  klem

  SvarSlett
 4. Hei. Takk for koselig melding. Følger gjerne deg jeg og. Er helt i starten med beplantning her så hos deg henter jeg gjerne inspirasjon! Sånt er veldig gøy. Ha en fortsatt fin kveld!!

  SvarSlett
 5. Det virker som at du har full kontroll, og det kommer helt klart til å bli nydelig. Gleder meg til å se videre.
  Takk for kommentar på kommodeinnlegget. Var jo kjempelurt det med skuffene. :)

  Håper mandagskvelden er fin.

  Klem, Lise

  SvarSlett
 6. Så nydelig blog, vakre bilder og blomster.
  Deilig tid vi gåt i møte.

  Like meg godt her og har lagt meg til som følger :)

  Ha en flott uke!

  Tove

  SvarSlett
 7. Hei på deg. Stor bilder ja - det fant jeg hos Anettes Hus. Husket ikke hva jeg gjorde så jeg lette meg frem til innlegget hennes som du finner her: http://www.anetteshus.com/2009/10/det-nrmer-seg.html
  Lykke til.
  Britt Eva

  SvarSlett
 8. Hei på deg!
  Så koselig at du fant frem til bloggen min da :o) Hi, hi - du er ikke den første som har falt for fristelsen å kalle meg "hespetre" :-D

  Koselig blogg du har, så titter mer en gjerne innom deg igjen :o)

  Ønkser deg en flott uke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett

Takk for at du stakk innom og jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :) .

Velkommen igjen :)