torsdag 20. januar 2011

Litt ømmøblering i butikken for snart kommer det inn mye nytt.....og litt om den rosa tilværelsen det er med å drive butikk


Ja jeg har faktsk fått skrudd opp den blå tallerkenhylla inne på butikken idag og det var Freddy som gjorde det. Hadde ikke klart dette her å startet opp helt alene, hadde det ikke vært for all den hjelpen og støtten han gir meg. Det er myyye jobb med å starte opp for seg selv, jeg vil våge å påstå at det er mer jobb enn noen klarer å innbille seg...Jeg hadde i mange år en stor drøm om å starte opp en interiørbutikk og gikk lenge og beundret de som hadde startet opp for seg selv. Nettbutikk følte jeg lå langt opp og frem, for det var kanskje lurest å starte i det små, men det skulle vise seg at jeg bare måtte satse knallhardt med en gang....Planen om å starte butikk, gikk over til å tenke på nettbutikk, da det viste seg at frisørsalongen her ute ville satse på interiør de også, og det samtidig som jeg holdt på å jobbe med å komme i boks med alt det som følger med for å starte opp for seg selv.




Og det var helt greit at de startet opp, men da måtte jeg bare ta steget videre siden jeg allerede hadde begynt å invistere penger i varer som jeg hadde bestillt......for når en skal starte opp helt på scratch så krever de fleste at alt må betalest på forskudd....så mye penger hadde jeg allerede lagt ut, så da var det bare å ta steget videre å satse på nettbutikk.  Det skulle vise seg å ikke være like enkelt som det kanskje hørest ut som....for nå har det kommet så mange nettbutikker rundt omkring  at flere leverandører sier nei til å ha rene nettbutikker som forhandlere.......Da hadde jeg ingen valg......jeg måtte begynne å tenke på butikk likevel......Valget ble enkelt.....jeg ville ikke ned på senteret for så å komme vegg i vegg med frisørsalongen som nå også hadde skulle satse på interiør, og det beste for alle var at de fikk senteret for seg selv. Jeg vil våge å påstå at det er best for alle, for ikke hadde jeg lyst til å ødelegge for dem og jeg tror ikke at de  hadde planer om å ødelegge for meg heller....og for den heldige midsunding så er det nok best at de slipper å føle på hvilken butikk de skal gå inn i :)
Litt morsom måte jeg bestemte meg for å satse på butikk  likevel, var når noen leverandører krevde å få se bilder av butikken min....slik var det vi heiv oss irundt og pusset opp uthuset vårt :))



Nå ligger butikken min ved huset vårt i kolbeingjerdet. Et lite uthus som ikke er så stort akkurat, men planen om å få et større lokale er under planlegging, for jeg har lyst til å få dette her til å gå irundt....men det har ikke vært lett....Jeg vurderer å gå innom en butikk i byen og hilse på den som jobber der og presentere meg og se om de vet hvem jeg er :) Det er altså så tragikomisk at en butikk i molde driver omtrent daglig å gjør narr av 4 barnsmødrene som har startet opp med butikk i uthuset sitt... ( dere vet kanskje om en annen 4 barnsmor som driver interiørbutikk)

Og det mest tragikomiske er at de missliker sterkt at jeg har tatt inn samme leverandører som dem....
De har sagt fra seg leverandører fordi de har hørt at jeg skal ta det inn.....og da begynner jeg å lure egentlig...For her sitter jeg....ute på en øde øy...ja vi er heldige som bor her ute, men det skal jammen ikke være enkelt å starte opp for seg selv når en skal prøve å få tak i leverandører....satse litt også og prøve å unngå å få for mye likt med frisørsalongen.....pluss at siden vi har samme postnummer, så er mange leverandører strenge på det, så den som spør først, vil få......og så skal det sitte noen i byen og irritere seg over at jeg har startet opp? Hvem skal jeg ta hensyn til? Det er jammen ikke enkelt... Jeg har nesten ikke vært inne på den butiken i molde.....jeg har vært der maks 5 ganger på alle de årene den har eksistert.....men jeg har også fått høre at : "hun fra landhandelen går her og snuser og så drar hun hjem og tar inn det jeg har"........herlighet....har ikke satt min fot i den butikken etter at jeg startet opp i juni.....Jeg har lenge hatt planer om en skikkelig bytur men har desverre ikke fått tid.....så DEN kan jeg bare avskrive med en gang at jeg har ikke vært innom den butikken for å snoke....jiiiises....




Men jeg er så "enkel" at jeg ser på dette som et vannvittig godt kompliment. At en butikk starter opp på ei øy uti havgapet, med liten kundemasse......skal gi sånt et engasjement i Molde? Jeg bukker og neier og sier tusen takk for rørende omtanke. Og svarer tilbake : Lykke til!!! :)




Men jeg er faktisk takknemlig.....Takknemlig for at jeg har noen kunder her ute og veldig takknemlig for at jeg har fått sånn enorm støtte på facebook. Det må da være noe dere liker som jeg har på butikken, når over 6 tusen mennesker er tilhengere på siden min. Tusen tusen takk !!!! Dere er faktisk med på å hjelpe meg godt på vei mot drømmen min.



Det er mye jobb med å drive butikk/nettbutikk så det hadde vært kjekt om jeg kunne bare ha dette som min jobb og faktisk leve av det. Men det er lenge opp og frem til, for alt som kommer inn... går ut like fort til kjøpe inn mer varer, for å få et bredere utvalg :) Jeg burde ha vist dere bilder av hvordan yttergangen vår ser ut om dagene.....Jeg pakker som regel der etter at ungene er i seng, så der har jeg rullen med bobleplast og rullen med gråpapir....Kontoret mitt er på stua....og skrivepulten som jeg har vist i bloggen min et par ganger når den er blottet for rot....er nedlesset med papierer....For det følger ikke lite papirarbeid med dette her heller:)


Vet egentlig ikke hva jeg vil med dette innlegget her, men jeg er bare så sliten. Jeg må være positiv og glad hele tiden, uansett hva jeg får høre om  hva som blir sagt.....og jeg er mest lei av å høre "at du driver bare nettbutikk du" og ja jeg skulle så gjerne ønske det, men realiteten er at jeg må ha butikk også for å drive nettbutikken. Og jeg har faktisk en liten butikk......kanskje ikke verdens beste plassering, og heller ikke den fineste å se på utefra, men inni butikken min er det ganske så koslig :) Nå har jeg bestillt inn nye hyller og skap så det skal bli litt mer oversiktlig der inne og jeg skal prøve å få det enda mer koslig der.




Var ikke meningen å klage men hadde bare et behov for å blåse ut litt frustasjon, og for den som har butikk i molde og ser på meg som en konkurrent... Ta dere en tur hit da vel og se så liten butikken min er...absolutt ikke noe å være redd for....alle er velkommen....og faktisk så er dama (hun 4 barnsmora) som jobber der  veldig blid og hyggelig og prøver så godt hun kan å gjøre en god jobb og yte best mulig servise. 

Og jeg er så takknemlig for alle dere som støtter meg og fortsetter og fortsetter med å dele og invitere flere inn på tilhenger siden min på facebook så flere får vite om Fru Rosa Landhandel. 
Når vi har kommet opp til 7000 tilhengere så skal jeg trekke ut en person som har delt bildet av den stilige industrilampa til en verdi av 1230,- og skrevet navnet sitt under  bildet. Du vil finne bildet om du skroller ned på facebooksiden min.



(Denne lampen vil en av dere få når vi har kommet opp i 7000 tilhengere. Men om vi ikke kommer så høyt opp, så kan jeg plutselig trekke ut en vinner, er jo ikke sikkert jeg får så mange flere tilhengere og jeg har lyst til å vise dere som følger med meg at jeg setter veldig stor pris på dere)



Nå kunne jeg veldi gjerne tenke meg å slengt meg ned på sofaen men har en del ting jeg må gjøre først....se over den "ryddige" kontorplassen min kanskje og få gjort endel papirarbeid :) og kanskje få lagt inn flere varer på nettbutikken.....ligger altid på etterskudd med det og det skyldest fordi det tar litt tid å få lagt inn varer og så er ikke jeg den mest tekniske, men synes jeg har blitt flink da:) Disse bildene skulle jeg egentlig blogge om å vise at pip studio og green gate fint kan kombinerest, men så ble det skrevet om noe helt annet :)




Hilsen en sliten men glad 4 barnsmamma








13 kommentarer:

 1. Hei snuppa;o))
  Kan du vær så snill gi lyd ifra deg neste gang du skal til Molde. Vil treffe deg;o))
  For å gi deg en klem. Det fortjener du virkelig;o))
  Klem fra Ann Berit

  SvarSlett
 2. Sååååå utrolig mye fint... Blir helt sjuk jeg!

  Klem Anette

  SvarSlett
 3. Hei :) utrolig bra skrevet, du fikk virkelig fram budskapet. Dette dreier seg kun om sjalusi, å ingen ting annet, stå på du damen,dette klare du :) jeg skal dele både link å invitere venner :)
  ha en fin kveld.
  Ingrid :)

  SvarSlett
 4. Syns det e veldi kjekt med en sånn butikk på vår "øde" øy, so slepp ej å renne t byn for alt muli!!:)Butikken din e SO kosli!! Stå på Ann Elin!:) Hilsen iren

  SvarSlett
 5. Jeg synes dette var et fint innlegg. Det setter ting i perspektiv. Du har all grunn til å være stolt av deg selv og alt du mestrer. Jeg håper at du klarer å beholde butikken og at det går over i en tryggere fase. At du får lønn for strevet. Uansett må vel dette gi deg verdifull erfaring og økt kunnskap på mange felt.
  Hilsen Fama

  SvarSlett
 6. Heia, forstår godt at du blir frustrert; men hev hodet og stå på :)) Det er nå litt kjekt at butikken i Molde føler du er en konkurent. Det er veldig fint for oss her ute at vi har ditt tilbud :) Stå på og lykke til. Hege

  SvarSlett
 7. Haha! Lite lurt å drive butikk på den måten, å rakke ned på 4-barns mødre med butikk. Dei fleste kundar vil vel reagere negativt på det. Men for dokke 4-barns mødre som driv er det vel igrunn nesten som reklame...Trur eg må ha meg ein tur nordover og besøke både deg og Nina :-). Dokke er skikkeleg tøffe begge to!

  SvarSlett
 8. Sitte her oppslukt å leser, skal ikkje vera sånn..? Synest du/dåke er tøffe eg...STÅ PÅ JENTER..
  Helgeklem..
  Bente in.

  SvarSlett
 9. Hadde vi vist at noen andre skulle satse på interiør her på øya, hadde vi nok ikke startet med det..Men når vi fikk vite at du skulle starte, var vi allerede i gang, og det var for mye penger invistert til å snu. Men jeg tror det er plass til oss begge:)For vi har, og har aldri hatt, intensjon om å ødelegge for deg!
  Ønsker deg og butikken din lykke til videre:)

  SvarSlett
 10. Hei:)Er sååå glad jeg har kastet meg ut i blogg verden! Finner så masse fantastiske sider og ike minst "girl power" :) Flott side, fin familie :) Skal nok ikke se bort ifra shopping her ;) Om du vil kan du ta en titt hos meg, jeg har ikke kommet så langt siden startet i går ! Men Elsker interiør, gamle ting , fam og barna mine :)) Skulle ønske jenta kom så det ble litt rosa ting hehe. Mvh Siv

  SvarSlett
 11. Nei men huff har du også blitt bitt av den idiot btikken inne i Molde. Har hørt noen saftlige gloser om denne butikken av en viss paradis dame. Slike mennsker som de i den butikken er små mennsker. De skulle ha prøvd noe slikt i trondheim feks. Skjemmes burde de.
  Stå på du. Synes du har en fantastisk nettside.Og det er ikke latskap å ha en nettside.Enhver med noe i topplokket forstår det. ;-)
  Kjempeklem!
  Line-Cathrin

  SvarSlett
 12. Fantastisk mye fint du har...og så bra at du tør å satse!! Ære være deg for det! Håper du klarer deg godt videre...og spørs om jeg ikke må komme innom en gang jeg er utpå der! Stå på! Ha ei finfin helg :-)

  SvarSlett

Takk for at du stakk innom og jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :) .

Velkommen igjen :)