mandag 1. februar 2010

Hvorfor så mye fransk?

Det er èn ting jeg tenker på når jeg time etter time kan sitte på nettet og la meg inspirere av all interiør mellom himmel og jord og det er dette med å ha franske tekster på alt? Såklart så er det noen som har en fin tekst på norsk eller en sjelden gang på engelsk, men for det meste så er det skrevet på FRANSK.
C`est la vie...eller Maison...eller et eller annet....Men er det ikke like koslig på norsk?


Og så var det ei nettside jeg fant og samtlige møbler derifra kom fra FRANKRIKE. Dette gamle franske skapet... Denne franske gamle kommoden osv....Da ble jeg faktisk litt sånn at jeg tenkte...er det virkelig sant? Hvordan vet de at det er fra FRANKRIKE?

Og ikke bare det at skapet faktiske KAN være FRANSK men HVA er det som gjør det så VIKTIG at det MÅ være fra FRANKRIKE?
Jeg har alltid synst det har vært veldig gøy med gammle ting og det har sin feil i at jeg har vokst opp med foreldre som har dratt meg med på auksjoner og markeder og så har vi en gammel gård i familien som vi var mye på ferie da vi var små, så allerede der vokste jeg opp blandt gamle ting....

Mange av de tingene var laget av de som bygde huset der, eller av andre lokale snekkere og det rare er at det er NORSKE skap og kommoder, men jeg er sikker på at om jeg hadde sagt at de var FRANSKE så hadde folk trodd meg...Vil det si at Franske skap er mer verdifulle enn norske?


Men så må jeg krype til korset og si at jeg blir litt smittet av denne FRANSKE tekst effekten jeg også, for du store min, så flott denne GAMLE men sikkert NORSKE kisten var med hvitmaling og FRANSK tekst på:))

Jeg skal innrømme at jeg kunne tenkt meg å funnet en gammel kiste selv og malt den, men kanskje med en søt NORSK tekst på som f.eks..VÅR lille skattekiste ...eller Tenk positive tanker, tenk positive ord, gjør positive handlinger og det positive gror....eller noe i den dur...Men uansett om teksten står på FRansk og det står PARIS eller FRANce på, så skal jeg innrømme at jeg syns det er fint. Jeg bare syns det hadde vært like søtt om det stor på norsk:)

2 kommentarer:

  1. Veldig bra innlegg!! Det er vel akkurat det samme hvor møblene kommer fra! Jeg elsker også gamle ting, og den franske stilen, men det betyr ikke at møblene må være franske, fordi jeg liker stilen i Frankrike..
    Liker bloggen din! Ha en fin kveld! Klem

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det:) Alltid hyggelig å høre:)

    SvarSlett

Takk for at du stakk innom og jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :) .

Velkommen igjen :)